Pohdintoja ajassa

Tammenterhon viisautta

Share |

Keskiviikko 18.2.2015 - Lasse Mustonen


tammenterho15web.jpgKeskellä talvea löysin takkini taskusta tammenterhon. Pienessä tammenterhossa on valmiina kaikki se mitä on kymmenien metrien korkeuteen kurottuvassa vuosisataisessa tammessa. Ehkä tästä terhosta vielä kasvaa mahtava ikitammi, kun sen kasvu saa suotuisat olosuhteet, kärsivällisyyttä ja aikaa.

Ihminen voi kasvaa ihmisenä koko elämänsä ajan ja varhaisempi kehitys on pohjana myöhemmälle. Jokaiseen ikäkauteen, niin lapsuuteen, nuoruuteen, keski-ikään kuin vanhuuteenkin liittyy oma kehitystehtävänsä. Kun käy nöyrästi ja kärsivällisesti läpi omaa kehityspolkuaan, niin se antaa vahvan pohjan seuraavan ikäkauden hyvään elämään. Elämänkokemusta saa elämällä ja jokainen päivä antaa uusia mahdollisuuksia kasvaa aidommaksi ihmiseksi.

Elämä itsessään on monitahoinen ja henkilökohtainen kysymys. Elämä - kuten moni muukin hyvä asia - on kuin taideteos. Yhden ainutlaatuisen Rembrandtin maalauksen tekemiseen käytetyllä ajalla ei enää sen valmistuttua ole mitään merkitystä. Kestipä taulun maalaaminen tunnin, päivän tai vuoden. Ajan merkitys katoaa, kun maalaus on valmis.  Silloin kukaan ei enää kysy kuinka kauan taulun  maalaaminen kesti, vaan kaikki ihastelevat miten kaunis siitä tulikaan. Jokaisen ihmisen elämä on suurenmoisempi kuin yksikään taulu.

 

Avainsanat: Elämä, tammi, kasvu, elämä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini