Harrastukseni

Harrastan lukemista ja kirjoittamista. Pääsääntöisesti luen työ- ja tietokirjallisuutta, mutta olen yrittänyt pikku hiljaa lukea Tammen keltaisen kirjaston kirjoja, koska ne ovat valikoitua käännöskirjallisuutta. Vuosien varrella olen kirjoittanut artikkeleita kirkollisiin lehtiin ja olin 2000-2006 Rastor Oy.n julkaiseman Yritystalous-lehden kolumnistina.

Partiossa olen ollut 1990-luvulla Nummen Eränkävijöiden jäsenenä ja vanhemmalla iällä liityin purjehdusharrastuksen vuoksi Turun Sinikotkien jäseneksi. Radioamatööritoiminnan vuoksi olen myös Liedon Eränkävijöiden Radiokillan jäsen. Pyrin aikuisena tukemaan nuoren partiotoimintaa ja samalla itsekin voin osallistua monenlaisiin mielenkiintoisiin tapahtumiin. Keväällä 2014 osallistuin yön yli vaellukseen Kuhankuonon alueella. Partiojohtajan peruskurssin suoritin 2015. Veneilyä harrastan myös Saaristomeren Merivartiokillassa.

Yksi jo nuoruudesta lähtien tärkeä harrastus minulle on ollut valokuvaus. En ole hyvä piirtämään ja haluan ilmaista itseäni visuaalisesti, niin yritän kuvata kameralla näkemääni. Haaveenani on päästä kuvaamaan tähtiä ja avaruutta, mutta toistaiseksi se on jäänyt vähäiseksi.


Toinen pääharrastukseni on viestiä ympäröivään maailmaan. Syksyllä 2015 suoritin yleisluokan radioamatööritutkinnon ja sain kutsumerkin OH1EVI. Harjoittelen Laivaston radioamatöörit ry:n (OH1AJ) jäsenenä QSL-korttien lajittelua OH1-piirissä. Lisätietoja tästä harrastuksesta löytää Suomen Radioamatööriliito ry:n sivuilta.

Papin työ ei ole fyysisesti kovin rasittavaa, joten liikuntaa pyrin harjoittamaan pyöräilemällä, kävelemällä ja uimalla. Luonnossa patikoiminen on minulle henkireikä työn keskellä. Nuorena hiihdin paljon, mutta täällä Turussa ei ole kovin usein riittävästi lunta, joten tämä harrastus on valitettavasti jäänyt vähemmälle. Lisäksi pidän polttopuiden tekemisestä ja erilaisista rakennustöistä, joita nuorena harjoittelin. Kolvin lisäksi myös ruohoraivuri ja moottorisaha löytyvät työkalupakista.

Harrastukset antavat vastapainoa tiiviille työnteolle ja rikastuttavat elämää.