Luottamustehtäväni

Turun arkkihiippakunnan ympäristöryhmän jäseneksi minut on kutsuttu vuonna 2005. Olen toiminut hiippakunnan ympäristöryhmän sihteerinä 2012 - 2016 ja puheenjohtajana vuodesta 2016 alkaen.

Kirkon ympäristödiplomin ulkoisia auditointeja olen suorittanut mm. Raision, Rauman, Maskun ja Naantalin (srky), Vantaan (srky), Ulvilan ja Sipoon (srky), Sastamalan (nyt Tampereen hiippakunnassa) seurakuntien arvioinnit Kirkon ympäristödiplomia varten. Seuraavaksi kohteena on Vantaan srky:n auditointi syksyllä 2020. Tämän teen yhteiseksi hyväksi lähes kokonaan omalla ajallani. Minusta tärkeämpää on hoitaa luottamustehtävänsä niin hyvin kuin osaa eikä kerätä niitä vain muodollisesti hoidettavaksi.

Keväästä 2020 alkaen olen olllut mukana työstämässä pienessä työryhmässä Kirkon ympäristödiplomin sisältöä ja ennen kaikkea pisteytystä. Olosuhteiden vuoksi videoneuvottelut ovat tulleet tutuiksi.

Tehtävääni hiippakunnan ympäristöryhmän puheenjohtajana on liittynyt ympäristöaiheista koulutusta hiippakunnan eri osissa. Säkylän Pihlavassa olin kirkon väelle kertomassa luonnonsuojelusta keväällä 2015, Satakunnan ammattikorkeakoulussa esittelin opiskelijoille miten kirkkomme tekee ympäristötyötä vuonna 2017 ja Rauman Posellissa 2018 kerroin ilmastonmuutoksesta. Tämä kaikki haastaa myös omaa ajattelua.

Olen Saaristomeren merivartiokillan jäsen jo vuosia ja nyt valtuuskunnan jäsen vuodesta 2019 alkaen.

Kutsuttuna olen ollut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ympäristötoimikunnan jäsenenä 2000 - 2015 . Seurakuntayhtymälle on myönnetty ympäristödiplomi kolme kertaa. Näen tärkeänä, että olen kristittynä viljelemässä ja varjelemassa luomakuntaa.

Olen ollut myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän leirikeskustyöryhmän jäsen. Työryhmän tehtäviin kuului profiloida seurakuntayhtymän leirikeskukset eri käyttäjäryhmiä varten ja rakennuttaa Heinänokan ja Kunstenniemen leirikirkot. Minusta on tärkeää, että seurakunnan leirikeskuksissa on kirkkotila, jossa voidaan hiljentyä sanan ääreen.

Olen osallistunut Suomen Laatuyhdistyksen Turun aluejaoksen ja Kirkon laatujaoksen ohjausryhmien toimintaan. Turun aluejaoksen ohjausryhmästä erosin omasta pyynnöstäni syksyllä 2005. Kirkon laatujaoksen puheenjohtajana olin 2007 - 2016. Keväällä 2014 pidin tässä ominaisuudessa Helsingissä Tieteiden talolla esitelmän aiheesta ”Jeesus strategina”.

Olen ollut mukana kirjoittamassa Hyvien johtamis- ja hallintotapojen sekä sisäisen valvonnan kehittäminen seurakunnassa – julkaisua (Kirkkohallitus 2004) sekä luennoinut samasta aiheesta Turussa ja Helsingissä.

Luottamustehtävinä olen hoitanut Suomen kirkon pappisliiton alaosaston Autuaan Hemmingin Apupappien sihteerin 1998 ja pu­heenjohtajan (1999–2001) tehtäviä. Olen myös ollut RUK:n oppilaskunnan hengellisen jaoston puheenjohtaja 1984.

Palaa takaisin sivulle Henkilökuva