Luottamustehtäväni

Turun arkkihiippakunnan ympäristöryhmän jäseneksi minut on kutsuttu vuonna 2005. Olen toiminut hiippakunnan ympäristöryhmän sihteerinä 2012 - 2016 ja puheenjohtajana 2016 alkaen. Kirkon ympäristödiplomin ulkoisia auditointeja olen suorittanut mm. Raision, Rauman, Maskun ja Naantalin (srky), Vantaan (srky), Ulvilan ja Sipoon (srky), Maskun, Sastamalan seurakuntien arvioinnit Kirkon ympäristödiplomia varten. Tehtävään on liittynyt vuosittain ympäristöaiheista koulutusta hiippakunnan eri osissa. Viimeksi pidin koulutuksen Säkylän Pihlavassa keväällä 2015.

Olen Saaristomeren merivartiokillan valtuuskunnan jäsen vuodesta 2019 alkaen.

Kutsuttuna olen ollut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ympäristötoimikunnan jäsenenä 2000 - 2015 . Seurakuntayhtymälle on myönnetty ympäristödiplomi kolme kertaa. Näen tärkeänä, että olen kristittynä viljelemässä ja varjelemassa luomakuntaa.

Olen ollut myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän leirikeskustyöryhmän jäsen. Työryhmän tehtäviin kuului profiloida seurakuntayhtymän leirikeskukset eri käyttäjäryhmiä varten ja rakennuttaa Heinänokan ja Kunstenniemen leirikirkot. Minusta on tärkeää, että seurakunnan leirikeskuksissa on kirkkotila, jossa voidaan hiljentyä sanan ääreen.

Olen osallistunut Suomen Laatuyhdistyksen Turun aluejaoksen ja Kirkon laatujaoksen ohjausryhmien toimintaan. Turun aluejaoksen ohjausryhmästä erosin omasta pyynnöstäni syksyllä 2005. Kirkon laatujaoksen puheenjohtajana olin 2007 - 2016. Keväällä 2014 pidin tässä ominaisuudessa Tieteiden talolla esitelmän aiheesta ”Jeesus strategina”.

Olen ollut mukana kirjoittamassa Hyvien johtamis- ja hallintotapojen sekä sisäisen valvonnan kehittäminen seurakunnassa – julkaisua (Kirkkohallitus 2004) sekä luennoinut samasta aiheesta Turussa ja Helsingissä.

Luottamustehtävinä olen hoitanut Suomen kirkon pappisliiton alaosaston Autuaan Hemmingin Apupappien sihteerin 1998 ja pu­heenjohtajan (1999–2001) tehtäviä. Olen myös ollut RUK:n oppilaskunnan hengellisen jaoston puheenjohtaja 1984.

Palaa takaisin sivulle Henkilökuva